Minä

_NKN1927-1400

Hei,

Ihanaa kun löysit kotisivuilleni, tässä lyhykäinen tarina siitä kuka, mitä, missä ja milloin on tämän kaiken takana.

Olen elänyt melkein koko elämäni koirien kanssa, veljeni saksanpaimenkoirat olivat enemmän tai vähemmän meidän kanssa koko lapsuuteni, omia koiria minulla ollut pari sekarotuista, Dalmatiankoira, ja viimeisimpänä nämä ihastuttavat Basenjit jotka veivätkin sydämeni heti.

Basenjeja olin tiiraillut jo siitä lähtien kun ensimmäisen kippurahännän näin juhannuskokolla Pitäjänmäen siirtopuutarhalla 2004, mutta dalmatiankoira vei ensiksi voiton rotukamppailussa ja näin meille silloin muutti Hugo ( Daluki Memento), Hugo ja poikani Jesse olivat kuin paita ja peppu rakastivat toisiaan yli kaiken. Mutta elo Hugon kanssa ei ollut ruusuilla tanssimista ja kaikesta virheistä mitkä koiran kanssa tein olen oppinut paljon. Hugon jouduimme lopettamaan v 2010 viisi vuotiaana kaikkien ongelmien kasauduttua liian suuriksi. Mutta siltikin tuota ihanaa koirapersoonaa rakastin suuresti. Kiitos Heidi ja Tarja suuresti pienestä suuresta pilkkupojasta!

Basenjeja on siis minulla ollut vuodesta 2009 helmikuusta, kun noudin ihanan puna-valkoisen prinsessamme Anin, (Dakarai Q’Ute) kasvattajaltaan Sanna-Maija Helevältä Klaukkalasta.

Ani on yksi niistä elämäni the koirista, tämä neiti on vienyt sydämeni ihan joka kolkkaa myöten.  Prinsessa tietää oman arvonsa ja paikkansa meidän elämässä, mutta taas toisaalta Ani on koira joka tykkää tehdä asioita minun kanssa, olemmekin kokeilleet agilityä ja tällä hetkellä käymme tunneilla ja tulevaisuudessa on aikomus ainakin epävirallisiin agility kisoihin osallistua.

No ei yhtä ilman toista … niinhän kuuluu sanontakin. No tämä koskee myös basenjia rotuna, yleensä näitä on ainakin kaksi joka perheessä. 🙂

Vuonna 2010 perheeseemme liittyi Akaasta Hanni Joroselta, brindle basenji neitokainen Kiki ( Hanishan Yankee Cutie Candy), tämä neitokainen on alusta asti ollut täynnä virtaa, ikuinen Duracell-pupu. Ja alusta asti oli selvää, että Kiki kanssa pääsemme kokeilemaan juoksupuoltakin. Kiki on unelmani täyttymys värin ja luonteen suhteen, neiti ei hätkähdä mistään.

No ei kaksi ilman kolmatta, monen yllätykseksi perheeseemme tulikin vielä kolmas narttu Frya ( Dakarai Born Free), Frya oli taustaltaan aitoa afrikkalaista avongara basejia 35%: tia. Aivan ihana Afrikan kukkanen, jonka huumorintaju sai välillä itkemään välillä nauramaan. Mutta Fryan ja Anin kemiat eivät pitemmällä juoksulla kohdanneet ja ongelmat alkoivat niinpä päätimme kasvattajan kanssa yhteistuumin löytää Fryalle uuden kodin, jossa neiti saisi olla silmäteränä. Löysimmekin Piian ja Benin, heidän hellään huomaan Frya muutti helmikuussa 2013. Mutta kohtalo puuttui asiaan ja Frya jäi auton alle vain 5 viikkoa uuteen kotiin muuton jälkeen. Kiitos Piia ja Ben kun annoitte ihanan kodin rakkaalle kukkaselle!

Kasvattamista aloin pohtimaan vakavasti joitain vuosia sitten, ja unelma toteutui viimeinkin vuonna 2016 kun ensimmäinen pentue näki päivän valon 14.12.2016, ja emäksi valikoitui ihana taskurakettimme Kiki( Hanishan Yankee Cutie Candy). Kasvattamista jatkan pienimuotoisesti ja oma visioni kasvatustyössä on, että kasvateistani tulisi loistavia kotikoiria jotka soveltuisivat omistajiensa innostusten mukaan sekä näyttöön,käyttöön että muuhun harrastamiseen. Ja olisit terveitä rakenteellisesti että muutenkin.

Olen Suomen Kennelliiton pätevöity kehätoimitsija, sekä olen käynyt kasvattajan perus- ja jatkokurssit. Olen myös Suomen Basenjit ry jäsensihteeri sekä hallituksen jäsen, sekä Savon Seudun Vinttikoiraharrastajat ry hallituksen jäsen sekä sihteeri. Kuulun myös Suomen Koirankasvattajat ry :hyn

Jos kiinnostuit mahdollisista pentuistamme, tai haluat tulla tutustumaan koiriimme / minuun tai muuten vain haluat tietää lisää tästä ihanasta rodusta niin ota rohkeasti yhteyttä autan mielelläni!

Pauliina