Kesä mennyt vauhdilla

Syksy on saapunut ja kesä meni taah vauhdilla, koronasta johtuen harrastaminen on jäänyt vähälle mutta vähän ollaan päästy tuulettamaan ajatuksia harrastustenkin pariin.

B-pennuista kehään on päässeet Dina, Lettu ja Stanley, ja jokaisella on mennyt kyllä ihan super hienosti.

Dina kävi Kroatiassa pyörähtämässä, ja tuliaisina oli 1x ROP-pentu ja 3x ROP-juniori sekä Croatian juniorivalio, Lettu kävi Viron maalla Talinnan voittajassa ja Eestin basenji erkkarissa. Erkkarissa Lettu oli BIS-junior ja voitti myös paras pää kilpailun, Tallinnan voittajassa VSP-juniori ja Viron juniorivalio.

Stanley on käynyt muutaman kerran pentuluokissa ja parjäsi hineosti niissä, nyt siirtyi juniori luokkiin ja tuli heti toinen sija hienolla arvostelulla. Stanley on myös jo kokeillut maastokisoaja baby-luokassa ja voittikin upeasti sen.

Hieno aloitus kyllä kaikilla kolmella, Sulo odottelee vielä Englannissa näyttelyiden alkua. Poitsu on kyllä kehittynyt huimasti ja viihdyttää siellä koiruuksilla Victoriaa. 🙂

Kuva: Victoria Gaskell

Tane on saanut nauttia kesästä mökillä, kera karvaisetn kavereiden ja omistajiensa kanssa.

Omien koirien kanssa käytiin terveystarkissa, kaikilta tsekattiin silmät, Anilla 12v oli se yksi pieni PPM-rihma mikä ollut koko elämän, muuten aivan puhtaat silmät eikä merkkejä vanhuuden jutuista.

Kiki 10v, sama PPM- rihma mikä ollut aina, muuten sama juttu ei mitään vanhuuden juttuja.

Vialla oli PPM :ää kummassakin silmässä (iris-iris) sekä sarveiskalvon dystrofia ( kolesterolikide)

Rinalla myös PPM:ää kummassakin silmässä ( iris-iris).

Vialla otettiin myös kuvat selästä, kyynäristä jotka kaikki on priimaa, sekä polvet on myös kunnossa. Kilpparitestit myös neidistä otettiin ja tulokset olikin super hyvät. Eli nyt odotamme vain sitten juoksjen alkua ja toivottavasti pieniä pentusia on talossa taas talvella.

Sitä ennen kävimme Rinan ja Vian kanssa maastokisoissa Lumijoella, josta tuloksena olikin Rinalle serti pisteillä 451, ja Via jäi harmillisesti ulos finaalista pisteillä 217. Mutta Rina aloitti kyllä kisakirjansa täyttämisen upeasti.

Viime viikonloppuna Turskan nokka kääntyi kohti Vimpeliä ja Derby-koitoksia, ja sieltä Rina sai 443 pistettä ja se riitti sijalle kolme. Mutta neiti rykäs hyvät pisteet finaalista. Ensi vuonna sitten taas lisää kisoja nyt jäädään makustelemaan ja reenailemaan ratajuttuja.

Tämän syksyn pentueenikin on julkaistu ja luonnollisesti sillä on yhdistyksen puolto.

Lisätietoja löytyy pentueen sivulta.

Kuulumisia

Pitkästä aikaa tännekin päivittelen kuulumisia, facen puolelle aktiivisemmin olen lisäillyt kuvia omista koirista sekä kasvateista.

Koronasta johtuen haraastusrintama hiljeni, ja näyttääkin nyt siltä ettei tänä vuonna montaakaan näyttelyä tai juoksukilpaa tule, mutta ensi vuonna sitten innokkaammin. Pentujen kohdalla harmittaa mutta näille ei voi mitään.

Viime talven B-pennuista ensimmäinen kävi jo kehässä pyörähtämässä. Stanley ( AL Battle of the Iron Throne) joka muutti Tsekkeihin osallistui erkkariin pentuluokkaan ollen Very Promisin 3, hieno aloitus tällä pojalla!

Alla uusi kuva Stanleystä! Komea nuorenmiehen alku!

Sulolle ( AL Behind The Dragon Stone) Englantiin kuuluu myös hyvää. Nuorimies kasvaa hyvin ja toivottavasti vielä tälle vuodelle pääsisi hänkin näyttelyihin. Kasvattaja odottelee innoissaan uusia kuvia nuoresta miehestä!

Pic: Victoria Gaskell

Tanen (AL Beyod The Wall) kanssa ollaan treffattu ja voi kun pikkumies on niin innoissaan aina kun näkee meidät! Tane on nauttinut mökkeilystä perheen kanssa. Ja voi miten komea hänestä on tullut.

KUVA: Pirkko/ Eeva Vehviläinen

Tytöistä Dina (AL Badass Brienne Of Tarth) elää aktiivista elämää sijoituskodissa, Kati ja perhe on aika hyvin päässyt tekemään asioita ennen koronaa sekä nyt sen jälkeen. Viehetreenit aloitettu, näyttelytreeneissä käyty, hotellilomaa vietetty, pentutreffeillä vietetty aikaa leikkien muiden pentujen kanssa.

Ihana kun jaksetaan touhuta pennun kanssa, tämä on sijoitusta tulevaisuuteen jos/kun tarkoitus harrastaa koiran kanssa. Mätsärissäkin Kati pyörähti Dinan kanssa ja hienosti neito oli mennyt saaden punaisen nauhan.

Kuva: Kati Parviainen

Lettu (AL Blazing Khaleesi for Hanishan) asustaa Hannin ja perheen luona. Lettu osallistui virtuaalinäyttelyyn jota tuomaroi suomalainen kasvattajamme Tiina Taavitsainen , sijoittui toiseksi kunniapalkinnon keraja sai kauniin arvostelun.

”Lightly built, very elegant R/W. Very clean lines and square body. Would need little more angulations. Lovely coat and colour. Lovely tailset and beaautiful reach of buttock. Beautifully arched neck, hooded ears (little long) and good propotions of head. As whole, really nice puppy. HONOUR PRIZE. 2nd Place”

Kuva : Hanni Joronen

Kuva: Hanni / Tommi Joronen

Olen kyllä niin tyytyväinen tähän B-sakkiin, juurikin sitä mitä hain, ihania koiria arjessa ja ulkomuodollisesti kaikki on todella kivoja. Tyytyväinen saa siis olla.

Syksyn pentusuunnitelmatkin etenee ja Vian silmätarkastus ja luustokuvaus on ensi viikolla ja toivottavasti kohta pääsemme julkistamaan yhdistelmänkin. Itse olen ainakin innoissani. 😀

Syksyä siis odotellaan innoissaan ja sitä ennen nautitaan kesästä vähän eritavalla kuin viime vuosina.

Hiljaisuutta…

Meillä alkoi pentujen jälkeinen hiljaisuus vaihe, toki meillä tämä tarkoittaa kunnon kohotusta ja valmistautumista tulevaan kisakauteen taas kahden koiran voimin, sekä jonkun verran näyttelykäyntejä, Rinan kanssa agilitytreenejä, ja terveystestejä.

Ihana kun voidaan olla ihan omien koirien kesken ja tehdä niitä meidän omia juttuja, pennut on toki aina ihania ja sulosia mutta työläitä ja raskaan ja antoisan pentuajan jälkeen on mukava hetki rentoutua omien koirien kanssa ja keskittyä tulevaan.

Tmmöistä on meidän oma arki, leppoisaa olemista ja tekemistä, ja tietenkin jonkun verran hikeä ja kilometrejä useita.

Sulo suloinen pääsi turvallisesti perille Englantiin uusien omistajiensa luokse ja hän onkin hurmannut kaikki siellä suloisella olemuksellaan.

Kuva Joanne Falcus

En voi kun sydämmestäni kiittää B-pentueen omistajia perheineen, nöyrästi kiitän ja toivotan kaikille ihanai hetkiä uuden perheenjäsenen kanssa. Kasvattaja-mamma mielellään kuulee kuulumisia ja auttaa jos on ongelmia. Muistakaa touhuta kippurahäntienne kanssa, se helpottaa arkeanne huomattavasti kun pentua väsytetään tasaisesti, ei ole silloin aikaa keksiä pahantekoa. Pidetään siis yhteyttä!

Via Virtapiiri

Pieni punainen pahoilaiseni Via Virtapiiri, saa kutsun Suomi Cuppiin!

Omat koirat eivät ole aikaisemmin tähän kutsukilpailuun päässyt osallistumaan, joten tämä ensimmäinen kutsu saa kyllä ihan oman paikan sydämmessä ja varsinkin kun se tuli ihka ensimmäisellä omalla kasvatilla.

Tämä koira on kyllä ollut loistava harrastuskoira äitinsä jäljissä kulkiessa, ja nöyränä jatketaan tämäkin vuosi ja toivottavasti syksyllä sitten muita juttuja mulla ja Vialla. Niistä lisää myöhemmin. 😉

Samalla saatiin Rinalle kirjat ja tänä kesänä aloitellaan rauhassa kisaaminen. Odotan innolla minkälainen tikittäjä meidän vauvasta tulee.

Muutenkin nyt on meidän talouden nuorisolla harrasterintamalla tulossa aktiivista mikä on toisaalta kiva juttu. Mummot saavat ottaa rennosti auringon alla.

Sulo suloinen <3

Tämä pentu on vienyt minun sydämmeni , ikävä ja iso itku tulee kun eron hetki saapuu. ❤

Tämä vekkuli nuorimies on kuin ilmetty isänsä ilmeineen, eleineen. Ja aivan ihana laulumies. Vilkas ja villi mutta kiltti.

Aivan ihana pikkumies tästä kasvaa ja tulevat omistajat saavat aivan ihanan pakkauksen.

Omat tytöt ovat ihan myytyjä tämän poitsun kanssa ja kaikki riehuvat sen kanssa jopa mummotkin kunhan aika on oikea. Ja nukutaan tietenkin vierekkäin.

Ollaan nyt Sulon kanssa käyty ostoksilla, treenailemassa näyttelyjuttuja, metsälenkeillä ja tietenkin tavattu ihmisiä joita kaikkia rakastetaan.

Vielä hetken saamme nauttia Sulosta enne kuin matka alkaa omaan kotiin.

Muillakin pennuilla menee hyvin omissa kodeissa, ja kaikki ovat hurmanneet oman perheen lisäksi kaikki vieraat. Ihana kuulla.

Lettu pääsi toimimaan isosiskona Hannin tämän talven pennuille ja hiensoti tyttönen nappuoloiden kanssa onkin. Ja isänsä viekussa taotaa tyttö nukkua suurimmaksi osaksi

Kuva Hanni Joronen

Dina on käynyt pentuleikkikoulussa ja kotona villitsee mummo Unnan leikkeihin. Ihana kaksikko, ja Unna on yksi parhaista opettajista pennulle, aivan ihana mummo! ❤

Kuva Kati Parviainen

Tane on villi pieni mies joka tykkää repiä pöytäliinoja alas, mutta ihastuttaa perhettään rohkeudellaan ja suloisuudellaan. JA voiko olla söpömpää kuin basenjipentu ja nalle?

Kuva: Pirkko Vehviläinen

Stan ihastuttaa Tsekeissä ja leikkii kovasti Kennyn kanssa, yöt jo nukkuu joten omistajatkin ovat tyytyväisiä pidemmistä unista. 🙂 Näyttelytreenit on Stanilla edessä ja varmasti myös viehetreenit. Suloisuus on tämäkin pentu ja omistajat sekä tutut ovat myytyjä.

Kuva Paulie Tarant

Loistavasti siis alkanut pentujen taival ja ihana seurata sitä täältä sivusta.

Nyt onkin hyvä hetki aloittaa seuraavien pentujen suunnittelu ja terveystestien tekeminen ennen kesän kisakautta jossa toivottavasti saan kisata kahden koiran voimalla. Sitä siis odotellessa!

Elämä pentujen jälkeen…

Tai no onhan meitä vielä viihdyttämässä Sulo-poika, joka muuttaa hetken päästä omaan kotiin.

Mutta pääsääntöisesti ollaan päästy omaan elämään taas kiinni ja elämää ei rytmitä pennut ja emo sekä niiden tarpeet. Omat koirat saavat enemmän aikaa ja huomiota sekä titenkin mies ja ystävät.

Nyt kun edelliset pennut ovat hienosti jokainen kotiutuneet omiin koteihinsa ja ovat osa perheitänsä, niin olen jo alkanut pohtimaan seuraavia pentuja ensi talvelle, ja terveystestien teettämistä ja sulhon valitsemista.

Mutta sitä ennen hengähdetään hetki, hararstetaan omien kanssa kanssa niin näyttelyissä kuin maastokisoissa, rakennetaan Liperiin vinttikoirarataa, järjestetään maastokisoja ja parit mätsärit ym. muuta mukavaa pikku näperrystä siis tälle vuodelle tiedossa.

Sulo söpöläinen tässä lähettää kaikille ihanaa alkanutta vuotta 2020!

Viimeinen yhdessäolo viikko alkaa

Näin se aika vaan juoksee, vaikka välillä ollaan koko porukka oltu poikki niin haikeutta on ilmassa. Pennut siirtyvät koteihinsa viikon päästä. Vaikka toisaalta nämä alkavat olla jo melkoisia rasavillejä niin ehkä ihan hyväkin jotta pääsevät omaa elämää elämään.

Pentujen touhuka kyllä jaksaisi katsella ja niille on kiva hihittää kun hölmöilevät, mutta on niistä toisaalta paljon työtä ja vastuuta. Naurettiin katketaksemme , että koti ei olekaan hetkeen ollu niin sekainen kun nyt, vaikka kuinka siivoat niin silputtuja sanomalehtiä, kakkaa ja leluja ym. löytyy sieltä täältä. Ja koko ajan juokset perässä ja nostelet alustoille kakalle, siivoat silput. Sit annat ruoat ja ihanaa kun naperot hetkeksi nukahtaa jolloin voi tehdä kaikkea keskeneräistä ja kuullostella koska ralli alkaa alusta.

Meillä pennut siis elävät täysillä mukana omassa arjessa, on niillä oma huone jossa ne ovatkin sitten työpäivän ajan mutta muuten saavat olla mukana meidän arjessa.

Uusia kuviakin otettiin ja nyt voi sitten virallisetkin nimet laittaa mukaan. Näissä ollaan 7viikkoa.

”Tauno” Afrikan Laminam Beyond The Wall

”Unto” Afrikan Laminam Battle of The Iron Throne

Sulo , Afrikan Laminam Behind The Dragon Stone

Lettu, Afrikan Laminam Blazing Khaleesi for Hanishan

”Tyyne”, Afrikan Laminam Badass Brienne of Tharth ( jää kenneliin, menee sijoitukseen Katille ja perheelle!

Nättejä muksuja vaikka itse kehunkin, ja aivan ihanan valloittavat luonteet. Tästä on ihana tulevien perheiden jatkaa näiden nappisilmien kanssa.

Pennut todettu terveiksi

Eilen oli ensimmäinen auto matka vuorossa pennuilla, kun ajoimme eläinlääkäriin. Kävimme Kuopiossa asti, ja voi miten hienosti ja hiljaisesti kaikki matkusti. ❤

Eläinlääkäri kehui reippaita pentuja, jotka aloittivat tutkimusmatkan vastaanotolla samantien kun lattialle pääsivät.

Kaikki lapsukaiset saivat terveenpaperit, pojilla oli kivekset laskeutuneet ja muutamalla oli pienet napatyrät. Pennut sirutettiin samalla, ja pieni kiljaisu piti toki päästää pistettäessä. 🙂

Ilta meni kin sit rauhallisissa tunnelmissa, ja yön nukuttiin hienosti! Unelma lapset. ❤

Nyt alkaa sitten pikkuhiljaa omien tunteiden työstäminen kun eron hetki hiljaa saapuu.

Minulta usein kysytään, kuinka näistä pystyn luopumaan. Helposti, kun toivon ja tiedän että jokainen näistä pääsee ilahduttamaan perhettä ja saavat olla osana perhettä rakastettuna jäsenenä. Ei kukaan kasvattaja pysty jokaista pitämään, ja toisaalta nämä alkaa jo pikkuhiljaa olla melko riehakkaita keskenään leikkiessään, välillä joutuu olemaan erotuomarina kun tunteet kuumenee. Tästäkin puhuin eläinlääkärin kanssa joka totesi omaan rotuunsa verrattuna nämä ovat kipakampia jo tämän ikäisinä. Nämä ovatkin tunteikkaita, rakastetaan täysillä ja välillä kiehahdetaan myös täysillä. Jonka jälkeen leikki jatkuu taas nätisti.

On nämä vaan rakkaita! ❤ Itku tulee kun lähtevät, mutta tätä tämä kasvattajan arki on. ❤ Aika vaan menee liian nopeasti…

Pennut viisi viikkoa!

No tällä hetkellä jo lähennytään kuutta viikkoa, mutta viikonloppuna otettiin viisi viikkosista pueploista kuvat, ja voi vitsi miten kauniit pennut nämä onkaan. 🙂 Höystettynä ihanilla luonteilla, avoimia, ihmisrakkaita ja kovia pusuttelemaan, toki myös villejä ja purevat ja kokeilevat hampaitaan kaikkialle.

Kaikilla pennuilla on jo koti, ja muuttamaan pääsevät heti joulun aikaan.

Sulo (tumman vihreä poika)

Eino ( vaalean vihreä poika)

Tauno ( vaalean sininen poika)

Tyyne (punainen tyttö) tämä on tuleva sijoitusnarttuni

Iita ( lila tyttö) Tämä on Hannin / kennel Hanishanille menevä tyttönen joka etsii vielä sijoituskotia! yhteydenotot Hannille hanishan.basenjit @ gmail.com

Tällä viikolla olisi sirutus ja eläinlääkärin tarkastus edessä, jotta saadaan reskiteripaperit ajoissa.

Mutta näillä tunnelmilla jatketaan, omat koiratkin ovat saaneet jo fiilistellä pentujen kanssa, mummot ipitää komentoa, Via jo alkaa vähän leikittää ja Rina pieni vielä jännittää näitä pieniä basenji lapsia, mutta eiköhän sekin kohta jo leiki mukana. 🙂

Pennut neljä viikkoa

Aika menee siivillä näiden kanssa, kehitys on huomaa ja uusia taitoja opitaan päivittäin.

Pentujen korvat on jo terhakkaasti ylhäällä ja hännät alkavat löytämään kieppiä ja vähän jo omaa paikkaansa.

Saalistusleikit on aloitettu ja laulaa osataan.. Häntä heiluu myös kvasti ja pusuja jaetaan. Pennuilla on käynyt vieraita ja kaikki otetaan avosylin vastaan lapsista aikuisiin. Nikasta huomaa että on tyytyväinen kun joku muu leikittää ja touhuaa nappuloiden kanssa, ja mamma koira yleensä keittiön skannauksen jälkeen siirtyy meidän makuuhuoneeseen peittojen alle nukkumaan. Ehkäpä siis kohta voisi omat koirat tutustuttaa pentuihin.

Tässä neljä viikkos kuvat pienistä possuista.

Sulo

Eino

Tauno

Iita

Tyyne

Kauniita kakaroita vaikka itse kehunkin. Facebookissa onkin sitten lisää videoita ja kuvi ja toki gallerian puolella näkee myös sinne niitä aina lisäilen.